- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

Mustáros fokhagymakrémleves

2012. május 08. - Antibaby

4 adag

Hozzávalók:
2 fej fokhagyma
1 liter zöldségleves
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
4 dl tej
1 evőkanál mustár
2 evőkanál liszt
pár dkg márványsajt
olaj
só, bors

A fokhagymát megpucoljuk, apró szeletekre vágjuk, olajon megpároljuk. Ha ez megvan, még egy kis olajat hozzáöntve 2 evőkanál liszttel rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet és zsemleszínűre pirítjuk a rántást. A zöldséglevest kevergetés közben hozzáöntjük, összekeverjük. A tejet és a tejfölt jól elkeverjük, és azt is a leveshez adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, egy percig még forraljuk, de közben kevergetni kell. A tűzről levéve mustárt keverünk hozzá, majd botmixerrel kevésbé darabossá tesszük. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére márványsajtot.

süti beállítások módosítása