- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

Indiai fokhagymás tofu zöldséges rizzsel

2014. december 22. - Antibaby

szintén anyósomtól

 p1240453_400.jpg

Hozzávalók:
20 dkg jázmin rizs
30 dkg tofu
8 evőkanál szójaszósz
6 gerezd fokhagyma
3-3 kisebb sárgarépa és cukkini
8 szem aszalt szilva
1 dl olívaolaj
1 teáskanál indiai fűszerkeverék (ha nincs készen, akkor így is jó)
1 kávéskanál tengeri só
5 dl víz
a tálaláshoz friss saláta, egy kevés olívaolajból és pár csepp citromléből készült öntettel összeforgatva

 

A kockákra vágott tofut, a zúzott fokhagymát és a szójaszószt összekeverjük és félretesszük. 1-1 sárgarépát és cukkinit apró kockára vágunk. Az olívaolaj felén megfuttatjuk a rizst, hozzáadjuk az indiai fűszerkeveréket, a sót és az imént kockára vágott zöldségeket. Felöntjük 4 dl vízzel, majd kis lángon, időnként megkevergetve főzzük. Ha már felitta a vizet, lefedjük és félrerakjuk 20 percre. Közben a másik 2-2 répát és cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A maradék olívaolajon először a répát 2 percig, majd a cukkinivel együtt még 2 percig sütjük. Hozzáadunk 1 dl vizet, a félretett tofut, és csíkokra vágott aszalt szilvát keverünk bele. Még 2 percig főzzük, majd ha kész, a rizzsel és sok friss salátával tálaljuk.

süti beállítások módosítása