Kínai teafüves tojások
Hozzávalók:
8 tojás
só
víz
1 ek. szójaszósz
1 ek. fekete szójaszósz
2 ek. fekete teafű
2 gubó csillagánizs
1-2 db fahéjrúd
1 ek. mandarinhéj
Ezt a receptet egy külföldi weboldalon találtam, a tojások külsejükkel különleges díszei lehetnek a húsvéti asztalnak, s állítólag az íze is rendkívüli.
A tojásokat sós vízben keményre főzzük. Ezután levesszük a tűzhelyről, leöntjük róluk a vizet, és hagyjuk kihűlni őket. Amikor már nem melegek, kopogtassuk meg a héjukat egy kanál hátuljával, hogy berepedezzen, de óvatosan, nehogy a héjdarabok leessenek. Egy nagy edénybe 7 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a szójaszószokat, egy csipet szót, a teafüvet, a csillagánizst, a fahéjrudakat és a mandarin héját. Felforraljuk, majd alacsony lángon, lefedve 3 órán át főzzük. A tűzhelyről levéve beletesszük a tojásokat, és legalább 8 órán át áztatjuk benne.