- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. szeptember 18. - Antibaby

Burgonyafőzelék - 3 adag

Hozzávalók:
1 kg burgonya (közepes szemek)
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál finomliszt
2 mokkáskanál ecet
fél evőkanál só
2 babérlevél

 

A burgonyát megtisztítás után fél cm-es karikákra vágjuk. Lábasba tesszük, 7 dl vizet ráöntünk, és megsózzuk. Beletesszük a babérlevelet,majd nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt, lefedve, kis lángon 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a burgonya főzőlevéből kimerünk, és a tejfölös liszthez keverjük. Jól eldolgozzuk, majd a puha burgonyához öntjük. Épp csak 1-2 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és nem lesz lisztízű sem. Ha kész, akkor az ecetet elkeverjük benne. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.

Tipp: Ha a főzelék elkészítését úgy kezdjük, hogy margarinon vagy olajon egy kevés, apróra vágott hagymát üvegesre főzünk, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával keverjük össze, és erre öntjük a vizet, amelyben később a burgonyát megfőzzük, akkor a főzeléknek szebb színe lesz, és finomabb is. De ha nincs ennyi időnk sem, akkor el is hagyhatjuk.

süti beállítások módosítása