Tavaszias Robi-saláta
Hozzávalók:
1 kis fej saláta
1 csomó retek
20 dkg konzerv kukorica
1 csomó újhagyma
4 tojás
1 húsos zöldpaprika
1 kisebb kígyóuborka
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál mustár
1 evőkanál cukor
só, feketebors
Előveszünk egy mély tálat. A tojásokat keményre főzzük. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, leveleit apróra tépkedjük. A saláta aprításához sose használjunk kést, mert a salátalevél nem bírja a fémet, sokkal hamarabb fog bebarnulni tőle, mintha kézzel daraboljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott retket, uborkát, hagymát, zöldpaprikát, és a lecsurgatott kukoricát. A keménytojásokat szeletekre vágva adjuk a zöldségekhez, majd nagyon óvatosan összekeverjük az egészet, hogy ne essenek szét a tojáskarikák. Az öntetet a citromlé, a mustár, az étolajés a cukor összekeverésével készül. Ha már simára kevertük, sóval, borssal ízesítjük. Meglocsoljuk vele a salátát, még egyszer óvatosan átforgatjuk, és már fogyaszthatjuk is.