- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

Mexikói vacsora

2013. február 10. - Antibaby

3-4 adag

Hozzávalók:
3-4 nagy tortillalap
1 doboz konzerv vörösbab

1 doboz konzerv paradicsom (az apró szemű, héjával együtt konzervált bio verziót javaslom)
1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 avokádó

1 evőkanál joghurt

só, bors, chili és erős paprika karikázva - ízlés szerint

1 negyed citrom leve

fél-1 pohár tejföl

olivaolaj

A sok hozzávaló ellenére nagyon gyors, egyszerű és isteni finom vacsora dobható össze ezekből az alapanyagokból.

Egy kevés olivaolajon üvegesre pároljuk a felvágott vörös hagymát (nem kell nagyon apróra kockázni, akár vékony szeletek is maradhatnak) és 1(!) gerezd préselt vagy apróra darabolt fokhagymát. Ráöntjük a babot (leve nélkül). Egy-két perc alatt összerottyantjuk a hagymákkal, majd mehet rá a paradicsomkonzerv tartalma is. Kisebb lángon, időnként megkevergetve összefőzzük. A cél, hogy a híg leve elfőjön róla, és csak egy sűrű, paradicsomos-babos lé maradjon. Ha ez sikerült, sóval, borssal, chilivel fűszerezzük (ekkor mehet bele az erős paprika is, ha szeretjük az erőset), és egy kis citromlevet is belefacsarunk.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Amíg felmelegszik, egy tepsire sütőpapírt terítve elkezdjük porciózni a tortillalapokra a tölteléket. Egy kiterített tortilla közepére 1/4 babos-paradicsomos tölteléket teszünk, egy oszlopba rendezve,mintha palacsintát töltenénk. Nem kell palacsintaszerűen felgöngyölni, csak a két szélét felhajtani. Középen fogpiszkálóval szoktam megtűzni. Egymás mellé elfér 3-4 ilyen "batyu", és nagyjából a töltelék is ennyihez lesz elég. Kb. 12-14 percig sütjük.

Közben elkészítjük az avokádókrémet. Ez az avokádó húsának, egy kis frissen facsart citromlének, sónak, borsnak, 1 gerezd fokhagymának és egy evőkanál joghurtnak az összemixelésével készül. Lehet bele tenni 1 db paradicsomot is, de nélküle is remek.
Az avokádókrémet és néhány evőkanál hideg tejfölt tátalunk a forró tortillához. Jól illik hozzá steak burgonya vagy nachos vagy friss zöldsaláta is, de ezek nélkül is tökéletes a mexikói vacsora.

süti beállítások módosítása