- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. április 17. - Antibaby

Mézes hagyma - 2 adag

Hozzávalók:

10 dkg rizs
5-6 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál méz
4 dl víz
1/2 leveskocka
kevés olívaolaj

(fűszeres paradicsomszósz)
 

A rizst megfőzzük 4 dl forró, leveskockával fűszerezett vízben (10 percig lefedve), majd a tűzről levett edényt törölközővel alaposan bebugyolálva félretesszük, hogy a rizs beszívja a maradék vizet és megpuhuljon. Érdemes legalább kb. 20 percig betakarva tartani. A hagymákat meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, egy nagy fej hagymából kb. 4 szelet lesz így. A szeleteket karikákra szedjük, majd kevés olívaolajban megpároljuk, a lehető legalacsonyabb lángon, mert a cél az, hogy puha, nem pedig ropogós, barna hagymát kapjunk. Sózni se a hagymát, se a riszt nem kell, mert nem sós ízvilágot szeretnénk kapni. Ha a hagyma puha lett, szűrőkanállal kiszedjük, az olajat leszűrjük róla. A meleg hagymához 1 evőkanál mézet keverünk. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy ne legyenek édesebb és kevésbé édes részek. Ezek után a rizzsel tálaljuk. Akinek az ízlése úgy diktálja, egy kevés, a szokásosnál édesebbre fűszerezett paradicsomszósszal is leöntheti az ételt. Jó étvágyat hozzá!

 

süti beállítások módosítása