Indiai cukkini - 4 adag
Hozzávalók:
3 db kb. 30 dkg-os cukkini
10 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
currypor
zöldségleveskocka
só
(2 dl tejföl)
(1 tojás sárgája)
A rizst megmosunk, és kétszer annyi vízzel öntjük le, egy zöldségleveskockával meg mokkáskanálnyi curryporral fűszerezve puhára főzzük. Közben két cukkinit hosszában félbevágunk, a kimagozzuk, és annyi húst vágunk ki belőle, hogy a héjon csak ujjnyi réteg maradjon. Egy kis fej apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztunk, a kiszedett, kockákra vágott cukkinibelsőt meg a harmadik cukkini hasonlóan felaprított húsát beleforgatjuk, két gerezd tört fokhagymával ízesítjük és megsózzuk. A rizst is hozzáadjuk, és a kivájt cukkinik üregébe halmozva, a tűzálló tálat lefedve 200 fokos sütőbe toljuk. (Gázsütőn ez kb. 6-os fokozat) 30 perc alatt megsütjük. Eddig veganok is fogyaszthatják, de az étel a magyar ízlésnek még jobban megfelel, ha sütés előtt két deci tejföl meg egy tojássárgája keverékével bevonjuk, és ilyenkor fedő nélkül sütjük.