- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. április 05. - Antibaby

Sült brokkoli mandulával – 3 adag 403 kcal/adag

 

Hozzávalók:

30 dkg mélyhűtött brokkoli

3 evőkanál darabolt mandula

2 evőkanál liszt

1 l tej

só, bors

2 evőkanál vaj vagy margarin

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A brokkolit meleg vízben vagy mikroban addig engedjük fel, amíg a rózsák szét nem válnak egymástól. Közben a vajat közepes hőmérsékleten felolvasztjuk.  Beletesszük a mandulát, és kb. 11 percig pirítjuk, mag kissé el nem színeződik. Szűrőkanállal kiszedjük, beleszórjuk a lisztet a vajba, majd állandó keverés mellett rövid ideig pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a tejet, és állandó keverés mellett 4-5 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük. A mandulát visszaszórjuk a szószba, majd az edényt levesszük a tűzről. A brokkolit szárazra töröljük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A szárukkal befelé körberakjuk a brokkolirózsákkal a tálat, majd a mandulás szósszal leöntjük. Az ételt lefedjük alufóliával, majd 20-25 percig sütjük, amíg a brokkoli puha nem lesz. A fóliát levesszük, és máris tálaljuk.

Ha fejes salátából, avokádóból és paradicsomból készült vegyes salátával tálaljuk, még finomabb lesz, és úgy akár 4-5 személynek is elég.

Tipp: Aki fogyaszt halat, elkészítheti úgy is, hogy 2 konzerv tonhalat alaposan lecsepegtet, és a brokkolirózsákra teríti, majd ráönti a mandulás szószt. Nagyon finom!

süti beállítások módosítása