- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2008. május 01. - Antibaby

Vegetáriánus gyorsétterem a belvárosban

Nemrég nyílt meg a Veggie Express a Váci utcai Zara és a Petőfi Sándor utcai Humanic között, a Kristóf téren. Tálcás önkiszolgálóként működő gyorsétterem. A kínálatban nincsenek olyan különleges ételek, mint mondjuk az Andrássy úti Bombay Express-ben, legalábbis a magyar ízlelőbimbók szempontjából, de ez csak egy tény, nem előny vagy hátrány. Kaphatók saláták, levesek, tésztaételek, sült és nyers zöldségek, falafelgombóc, ilyesmi. Minden rendben van vele, tiszta és rendezett hely, még a tálcák is ragyognak, ami az ilyen helyek kritikus pontja szokott lenni. A személyzet a szokásosnál sokkal kedvesebb, vega életmód szempontjából hitelesnek tűnő, harminc körüli fiatalokból áll. Az egyetlen furcsaság, hogy szombaton zárva vannak.
Ami az árakat illeti, pont annyit hagytam ott, mint amennyit a közeli gyorséttermekben szoktam, csak sokkal jobb minőségű ételt kaptam cserébe. A Veggie Express ételeiben ugyanis nem található: zsír, tartósítószerek, állományjavítók, ízfokozók, színezékek, fehércukor, egyéb mesterséges anyagok. Nagyjából minden kajából 195 Ft/10 dkg.

Pl. az én mai fogyasztásom:
- póréhagymás kukoricasaláta kapros-joghurtos öntettel: 550 Ft
- kb. 8 db falafelgombóc: 120 Ft
- mentás ananászlé, nagy: 570 Ft
Összesen: 1240 Ft

Ha legközelebb a környéken vásárolgatok, s közben megéhezem, inkább ezt választom, mint a műkólát hamburgerrel/whopperrel.

süti beállítások módosítása