Sajtos kínai kel – 2 adag
Hozzávalók:
1 fej kínai kel
2 dl tej
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 evőkanál liszt
vaj vagy margarin
petrezselyem
leveskocka vagy fűszersó
zsemlemorzsa
olaj
só, bors
1-2 kanál felhevített vajon vagy margarinon habzásig hevítünk 1-2 kanál lisztet, ráöntjük a tejet, és állandó kevergetéssel besűrűsítjük. Belemorzsoljuk a leveskockát, vagy fűszersóval megszórjuk. Hozzákeverjük az aprított petrezselymet, és hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojásokat és a reszelt sajt felét. Végül beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott kínai kelt. Vajjal vagy olajjal kikent tűzálló tálba öntjük, rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.