(7-8 db palacsintához)
Hozzávalók:
Palacsintához:8 dkg margarin
3,75 dl tej
3 tojás10 dkg liszt1 csipet só
Tonhalkrémhez:1 doboz tonhalkonzerv (növényi olajban)fél fej vöröshagyma2 púpozott evőkanál majonéz vagy kefirfehérbors+ 15 dkg füstölt sajt reszelve A margarint mikroban felolvasztjuk, majd a tejjel, tojással, liszttel és sóval simára keverjük. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe helyezzük.Közben elkészítjük a tonhalas tölteléket. A tonhalkonzervből kifolyatjuk az olajat. A tonhalat villával összenyomkodjuk egy tálban, hogy szálkányi darabokra essen szét a húsa. A finomra vágott hagymával, és a majonézzel minél jobban elkeverjük. Fűszerezzük fehérborssal. Lereszeljük a füstölt sajtot.
Ha lejárt a 30 perc, kisütjük a palacsintákat. A töltésnél nem a hagyományos feltekerést alkalmazzuk, hanem csak a palacsinta 1-ére kenjük rá a tonhalkrémet, és erre a negyedre hajtogatjuk rá a palacsintatésztát. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Jó étvágyat!