- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. március 26. - Antibaby
Palacsinta füstölt sajttal és tonhallal
(7-8 db palacsintához)

Hozzávalók:

 Palacsintához:

8 dkg margarin

3,75 dl tej

3 tojás10 dkg liszt

1 csipet só

 Tonhalkrémhez:1 doboz tonhalkonzerv (növényi olajban)fél fej vöröshagyma2 púpozott evőkanál majonéz vagy kefirfehérbors+ 15 dkg füstölt sajt reszelve A margarint mikroban felolvasztjuk, majd a tejjel, tojással, liszttel és sóval simára keverjük. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe helyezzük.

Közben elkészítjük a tonhalas tölteléket. A tonhalkonzervből kifolyatjuk az olajat. A tonhalat villával összenyomkodjuk egy tálban, hogy szálkányi darabokra essen szét a húsa. A finomra vágott hagymával, és a majonézzel minél jobban elkeverjük. Fűszerezzük fehérborssal. Lereszeljük a füstölt sajtot.

Ha lejárt a 30 perc, kisütjük a palacsintákat. A töltésnél nem a hagyományos feltekerést alkalmazzuk, hanem csak a palacsinta 1-ére kenjük rá a tonhalkrémet, és erre a negyedre hajtogatjuk rá a palacsintatésztát. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Jó étvágyat!

süti beállítások módosítása