- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2006. április 05. - Antibaby

Somlói galuska - 6-8 adag

Hozzávalók:
1 doboz Danesita piskóta tortalapok (vagy házilag készített piskótalapok)
6 dl tej
5 cl rum
1 zacskó vaníliás, és 1 zacskó csokis pudingpor
4 evőkanál cukor
2 dkg margarin
5 dkg mazsola
1 üveg magozott meggybefőtt
15 dkg apróra vágott vagy darált dió
1 flakon tejszínhab
Nesquik csoki ízű szirup

 

A tortalapokat ecset segítségével megkenjük rummal, lehet jó bőségesen. A pudingporokból 3-3 dl tejjel, 2-2 evőkanál cukorral külön-külön edényben sűrű krémet főzünk. Amikor kicsit kihűltek, 1-1 dkg margarint keverünk el bennük, ez habosítja őket. A vaníliapudingba 5 dkg rumba áztatott mazsolát, a csoki pudingba fél üveg lecsepegtetett, magozott meggyet keverünk. Mindkettőbe 5-5 dkg darált diót is beledolgozunk. A krémeket 2-2 piskótalap közé kenjük, majd a tortát órákra a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt a tortából kis kockákat vágunk (én evőkanállal szaggatok belőle darabokat, nem olyan szép, de egyszerűbb). A tortadarabkákat egy desszertes tábla tesszük, sok-sok tejszínhabbal fedjük be, csokoládésziruppal meglocsoljuk, meggyszemekkel és diószórással díszítjük.

süti beállítások módosítása