- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. október 28. - Antibaby

Ezt az ételt nem én eszem, hanem családtagjaim, de gondoltam, szívesen veszi, aki fogyaszt halat.

Fettuccini lazaccal - 4 adag

Hozzávalók:
400 ml főzőtejszín
2 evőkanál margarin
1 teáskanál reszelt citromhéj
30 dkg fettuccini (vagy tagliatelle)
100 g szeletelt, füstölt lazac
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 evőkanál apróra vágott kapor
őrölt feketebors

 

A tésztát megfőzzük. Ezalatt a margarint felolvasztjuk, és azonnal hozzáadjuk a kaprot, amelyet gyorsan elkevergetünk benne. Hozzáöntjük a tejszínt és a margarint, beleszórjuk a citromhéjat, és felforrósítjuk. A tejszín miatt folyamatosan kevergetni kell, nehogy odaégjen. Ha már elég forró (nem muszáj a bugyogva forrást megvárni), kis lángon kb. 10 percig főzzük. A tűzről levéve kicsit sózzuk meg a tejszínt. A lazacot csíkozzuk fel, és tegyük a tejszínbe a parmezánnal együtt. A mártás már kész is, csak egy kicsit még borsozzuk meg. A kifőtt, leszűrt tésztával összekeverve azonnal tálaljuk. (Módosítok: 1-2 napos hűtőben állás után sokkal finomabb. Összeérnek ugyanis az ízek.)

süti beállítások módosítása