- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. szeptember 18. - Antibaby

Zöldborsófőzelék - 3 adag

Hozzávalók:
1 kg zsenge zöldborsó (kifejtve vagy mirelite-ből 70 dkg)
4 dkg margarin
5 dl tej
4 dkg finomliszt
1 csapott evőkanál cukor
fél mokkáskanál őrölt feketebors
1 kiskanál só

 

A zöldborsót kifejtjük, megmossuk, lecsöpögtetjük. A margarint lábasban felolvasztjuk, a zöldborsót belekeverjük, kissé megsózzuk, és lefedjük. Saját levében, kis lángon kb. 25 percig pároljuk. Utána a fedőt eltávolítjuk, a borsóról elfőzzük a levet. Ha ez megvan, akkor levesszük a tűzről, és a liszttel megszórjuk. Kevergetve még 1 percig pirítjuk. Kevergetés közben a tejet vékony sugárban ráöntjük, és még egyszer felforraljuk. Cukrozzuk, borsozzuk, és még 2-3 percig főzzük. Közben lehet kóstolgatni, és ízlés szerint tovább fűszerezni.

Tipp: Ha a főzelék elkészítését úgy kezdjük, hogy margarinon vagy olajon egy kevés, apróra vágott hagymát üvegesre főzünk, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával keverjük össze, és ehhez tesszük a zöldborsót, a főzeléknek szebb színe lesz, és finomabb is. De ha nincs ennyi időnk sem, akkor el is hagyhatjuk. Amennyiben mirelite zöldborsóval dolgozunk, akkor még fagyott állapotban keverjük az olvasztott margarinba a borsót, és lefedve saját levében nagyon kis lángon 10 percig pároljuk.

süti beállítások módosítása