- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. július 23. - Antibaby

Gombaszószos pirítós - 2 adag

Hozzávalók:
25 dkg apró kalapú barna csiperkegomba
1 fej lilahagyma

1 gerezd fokhagyma apróra összevágva
fél konzerv darabolt paradicsom
10 szem fekete olajbogyó aprítva
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál mustár
kakukkfű
olívaolaj
bazsalikom
só, őrölt fekete bors

 

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, és olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra darabolt fokhagymát, és egy kicsit pirítjuk. Ezután hozzátesszük a gombát, az aprított olajbogyót, a fehérborecetet, a mustárt, és megszórjuk a fűszerekkel. Kevergetve megvárjuk, amíg a gomba megpuhul, aztán hozzáöntjük a fél konzervnyi paradicsomot. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, egy pár paercig eltart, míg összeérnek az ízek. Ezek után akár forrón, akár kihűlve rákanalazhatjuk a pirítósra, kis katonákra is púpozhatjuk, vacsorára kitűnő.

süti beállítások módosítása