- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. július 16. - Antibaby

Tagliatelle zöld olajbogyóval és padlizsánnal - 4 adag

Hozzávalók:
50 dkg tagliatelle (spagetti vagy fettuccine is jó)
15 dkg magozott, zöld olajbogyó
1 nagy padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
2 összenyomott fokhagymagerezd
1,2 dl citromlé
só, őrölt fekete bors
2 evőkanál friss aprított petrezselyem
5 dkg reszelt parmezán sajt

 

A tésztát nagy fazék forró vízben rugalmasra főzzük. Jól lecsepegtetjük, és egy kevés forró olajjal elkeverve visszatesszük az edénybe. Amíg a tészta fő, az olajbogyót felaprítjuk, a padlizsánt apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük a 2 evőkanál olívaolajat, beletesszük az összenyomott fokhagymát, s fél percig kevergetjük. Hozzáadjuk a padlizsánt, és gyakran kevergetve 6 percig pirítjuk, amíg megpuhul. (Felhasználás előtt besózhatjuk a padlizsánt, hogy a keserű levét kieressze, de nekem még erre sosem volt szükségem, nem érzem keserűnek a padlizsánt.) Hozzáadjuk az olajbogót, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. A mártást a tésztához adjuk, jól összekeverjük. A tésztát előmelegített tányéron, petrezselyemmel sé parmezánnal megszórva tálaljuk.

süti beállítások módosítása