Körözöttes paprika - 4 adag
Hozzávalók:
4 db nagy zöldpaprika
10 dkg juhtúró
5 dkg vaj
1 kanál tejföl
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál köménymag
1 kávéskanál pirospaprika
bors
A körözöttet elkészítjük az alábbiak szerint: A hagymát apróra vágjuk. A keverőtálban simára keverjük a vajat és a juhtúrót, majd hozzáadjuk a többi ízesítőt. Készíthetjük tehéntúróból is, de akkor sót és egy kanál mustárt is érdemes hozzákeverni. Ha a körözött elkészült, akkor a paprikákat megmossuk, magházát pedig úgy távolítjuk el, hogy a paprika falát ne vágjuk el. Az üreges, megtisztított paprikát apránként megtöltjük körözöttel, igyekezzünk úgy csinálni, hogy ne maradjon a paprika végében vagy közepében levegő. Friss bagettel vagy pirítóssal fogyaszthatjuk.