- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. május 24. - Antibaby

Fokhagymás újburgonya - 2 adag

Hozzávalók:
50 dkg apró szemű újburgonya
1 csomag újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
10 kis gerezd fokhagyma
só, feketebor
kakukkfű

 

Az újburgonyát folyó víz alatt kefével vagy dörzsi szivaccsal megtisztítjuk, ha nem apró szemű, akkor négyfelé vágjuk a szemeket. Az újhagymát megtisztítjuk, a sötétzöld szárát levágjuk és eldobjuk (más ételhez fel lehet használni), majd minden szálat hosszában kettéhasítunk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, az újburgonyát kevergetve pirosra, ropogósra sütjük benne. Ha ez megvan, akkor az újhagymát és a fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk, időnként megkevergetve pár percig pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, majd kakukkfűvel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon. Forrón, párolt vagy sült zöldségekkel tálaljuk. Nekem úgy vált be leginkább, hogy amikor elkészült a burgonyás étel, a kicsit olajos és fűszeres falú serpenyőben megpároltam egy összedarabolt cukkinit. Esetleg még egy kis olívaolajjal és kakukkfűvel lehet javítani rajta. Együtt tálalandó a burgonyás körettel.

süti beállítások módosítása