- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. május 04. - Antibaby

Zöldborsó pörkölt – 4 adag
(a fotó másnap készült, amikor már beszívta a levét)

 

Hozzávalók:

A galuskához (de jó fagyasztott nokedli is):

1 kg liszt

3 tojás

1 evőkanál zsemlemorzsa

víz

 

A pörkölthöz:

80 dkg zöldborsó (fagyasztott)

2 nagy vöröshagyma

fehérbors, só

pirospaprika

fokhagyma

cukor

víz

olaj

 

Kiolvasztjuk a zöldborsót. Közben a galuska tésztáját kikeverjük, forró vízbe szaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük, kevés olajon gyorsan megforgatjuk, hogy ne tapadjon össze. A lehető legapróbbra kockázott vöröshagymát olajon, alacsony lángon megpuhítjuk, picit megpirítjuk. Ezután belekeverjük a borsót, majd amikor kis levet eresztett, akkor pirospaprika (kb 2-3teáskanál), fehérbors (fél teáskanál), cukor (egy teáskanál), só ízlés szerint, plusz egy jó nagy, vagy két kisebb gerezd fokhagyma passzírozva. Aztán főni hagyjuk, de kevergetni kell, mert hamar odaég. Időnként megkóstoljuk, és korrigáljuk, ha valami kevés benne. Ha nem ereszt elég levet a zöldborsó, akkor időnként rá lehet locsolni 1-2 dl vizet. Kb. 20 perc főzés elég neki, attól függ, mennyire volt puha a borsó-alapanyag.

süti beállítások módosítása