Héjában sült burgonya hagymás öntettel
Hozzávalók:
4 nagyobb burgonya
1,5 dl tejszín
1 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
só, bors
snidling
A burgonyát alaposan megmossuk, és szárazra töröljük. Alufóliából négyszögletes darabokat vágunk, kettőt-kettőt egymásra helyezünk, majd a krumplikat beletekerjük. Jól lezárjuk a batyukat, tepsibe helyezzük, és kb. 1 órán át 180 °C-on sütjük. A fokhagymát pár percre forró, sós vízbe dobjuk, így könnyebben emészthető lesz. Lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és apróra vágjuk. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a citromlevet, sót, borsot, majd megszórjuk az aprított snidlinggel. A burgonyákat kicsomagolás után hosszában bevágjuk, s a belsejébe beletöltjük a hagymás öntetet. Forrón tálaljuk.