- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. április 25. - Antibaby

Mustáros tejszínes gomba - 2 adag

Hozzávalók: 
1/2 kg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
10-13 gerezd fokhagyma
4 dl fõzõtejszín
1 evőkanál mustár
olaj

bors
majoránna
petrezselyem

A gombát megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. A fokhagymát és a vöröshagymát ezek után egy közös tálba tesszük, meglocsoljuk 4-5 evőkanál olajjal, megfűszerezzük borssal, majorannával, és sóval. A felvágott gombát összekeverjük a fűszerezett hagymákkal. Lefedve betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Amikor kivesszük, lábasba tesszük, és addig főzzük, amíg a leve elfő. Egy kis olajat is locsolhatunk még alá, ha szükséges. Ezután felengedjük a tejszínnel, megsózzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és addig főzzük, amíg a gomba meg nem puhul. Kicsivel a főzés vége előtt belekeverjük a mustárt. Rizzsel, petrezselymes burgonyával, nokedlivel, de burgonyapürével is fogyasztható. 

Azoknak, akik fogyasztanak halat:
Mustáros tejszínes tengeri hal - 2 adag

Hozzávalók:
3 törzs mirelit tengeri halfilé
1 közepes fej vöröshagyma
10-13 gerezd fokhagyma
4 dl fõzõtejszín
1 evőkanál mustár
olaj

bors
majoránna

A halat kiolvasztjuk, annyira, hogy a törzse már teljesen hajlékony legyen, ne legyenek benne kemény részek. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. A fokhagymát és a vöröshagymát ezek után egy közös tálba tesszük, meglocsoljuk 4-5 evőkanál olajjal, megfűszerezzük borssal, majorannával, és sóval. Halfűszert is használhatunk hozzá. A halat falatkányi darabokra vágjuk, és összekeverjük a fűszerezett hagymákkal. Lefedve betesszük a hűtőbe, akár órák hosszára is, hogy az ízek összeérjenek. Amikor kivesszük a hűtőből, lábasba tesszük, és addig sütjük, amíg a hal leve elpárolog. Gyakran kell kevergetni, nehogy odaégjen, de egy kis olajat is locsolhatunk még alá. Ezután felengedjük a tejszínnel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a hal teljesen puha nem lesz. Kicsivel a főzés vége előtt belekeverjük a mustárt, és még szórunk bele majorannát, hogy intenzívebb legyen az íze. Rizzsel, petrezselymes burgonyával, de burgonyapürével is fogyasztható. 

süti beállítások módosítása