Vendégváró falatkák
(váratlan vendégeknek, romantikus beszélgetéshez, esetleg vasárnap esti tévézéshez)
Camambert sajtfalatkák - 2 fő részére
Nem kell hozzá más, csak egy doboz Tihany camambert sajt (szerintem a natúr a legjobb, de bármelyik használható), amelyet 8 cikkre vágunk, és 8 szem zöld, magozott olívabogyó, amelyeket a cikkekre szúrúnk fogpiszkálóval. Ízlésesen tálalható, testes vörösborral együtt fogyasztva igazi ízcsoda. Ha éhesebb a társaság, pirítóst együnk hozzá, úgy laktatóbb.
Azoknak, akik fogyasztanak halat:
Makrélapástétom narancssalátával (energiadús étel) – 2 fő részére
Hozzávalók:
1 doboz makrélafilé (növényi olajban)
1 db édeskömény
1 nagy narancs
2 púpozott evőkanál mustár
1 evőkanál torma
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé
olívaolaj
bagett vagy pirítós kenyér
Turmixgépben összemixeljük a következőket:
1 doboz makréla (makrélafilé-konzerv)
2 púpozott evőkanál mustár
1 evőkanál torma
1 dl joghurt
őrölt feketebors
pár csepp citromlé
Az édesköményt megmossuk, a végét és a leveleit levágjuk (a szára maradhat), és úgy szeleteljük fel, mint a hagymát szoktuk. Olívaolajba beáztatjuk, és kicsit állni hagyjuk egy tálban. Pár szelet hámozott, vékonyra vágott narancsot is hozzáteszünk. Fokhagymából, egy kis olívaolajból, egy kis borsból és pár csepp citromléből öntetet keverünk. Salátalevelekre helyezhetjük a salátát, mellé tesszük a pástétomot, és így fogyasztjuk. Felkarikázott bagettet vagy pirítóst ehetünk hozzá.