- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. április 23. - Antibaby

Vendégváró falatkák
(váratlan vendégeknek, romantikus beszélgetéshez, esetleg vasárnap esti tévézéshez)

Camambert sajtfalatkák - 2 fő részére

Nem kell hozzá más, csak egy doboz Tihany camambert sajt (szerintem a natúr a legjobb, de bármelyik használható), amelyet 8 cikkre vágunk, és 8 szem zöld, magozott olívabogyó, amelyeket a cikkekre szúrúnk fogpiszkálóval. Ízlésesen tálalható, testes vörösborral együtt fogyasztva igazi ízcsoda. Ha éhesebb a társaság, pirítóst együnk hozzá, úgy laktatóbb.

Azoknak, akik fogyasztanak halat:
Makrélapástétom narancssalátával (energiadús étel) – 2 fő részére

 

            Hozzávalók:

1 doboz makrélafilé (növényi olajban)

1 db édeskömény

1 nagy narancs

2 púpozott evőkanál mustár

1 evőkanál torma

1 dl joghurt
feketebors

1 gerezd fokhagyma

pár csepp citromlé

olívaolaj

bagett vagy pirítós kenyér

 

Turmixgépben összemixeljük a következőket:

1 doboz makréla (makrélafilé-konzerv)

2 púpozott evőkanál mustár

1 evőkanál torma
1 dl joghurt

őrölt feketebors

pár csepp citromlé

 

Az édesköményt megmossuk, a végét és a leveleit levágjuk (a szára maradhat), és úgy szeleteljük fel, mint a hagymát szoktuk. Olívaolajba beáztatjuk, és kicsit állni hagyjuk egy tálban. Pár szelet hámozott, vékonyra vágott narancsot is hozzáteszünk. Fokhagymából, egy kis olívaolajból, egy kis borsból és pár csepp citromléből öntetet keverünk. Salátalevelekre helyezhetjük a salátát, mellé tesszük a pástétomot, és így fogyasztjuk. Felkarikázott bagettet vagy pirítóst ehetünk hozzá.

süti beállítások módosítása