- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. április 15. - Antibaby

Cajun burgonya paradicsomos salsával – 2 személyre

 

            Hozzávalók:

            növényi olaj

            4 db közepes burgonya

            1-2 evőkanál a cajun fűszerkeverékből
            2 db paradicsom, vagy konzerv darabolt paradicsom

            1 kis fej lilahagyma

            magozott fekete olajbogyó

 

A cajun fűszerkeveréket az alábbi összetevőkből lehet elkészíteni:

1 evőkanál fokhagymapor

1 evőkanál vöröshagymapor

2 teáskanál őrölt fehér bors

2 teáskanál őrölt fekete bors

2 teáskanál szárított kakukkfű

1 teáskanál szárított oregánó

másfél teáskanál cayenne-i bors

 

A paradicsomsalsa elkészítése:
A paradicsomokat apróra daraboljuk, és a hagymát is. Az olajbogyókat felkarikázzuk. A három összetevőt kis tálban összekeverjük. Fűszerezhetjük sóval, borssal, vagy akár chilivel is, de vigyázat, a burgonyához kevert fűszerkeverék is elég erős.

 

A burgonya elkészítése:

A sütőt 190 fokosta melegítjük. Egy tepsibe 1 cm-nyi olajat öntünk, és a sütőben felhevítjük (kb. 5 perc alatt). A burgonyát hasábokra vágjuk, a hasábokat jól megforgatjuk az 1-2 evőkanálnyi cajun fúszerkeverékben. A burgonyá a forró olajba tesszük, és szűrőkanállal megforgatjuk. Kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük, közben néhányszor megforgatjuk. Papírtörlőre téve leitatjuk róla az olajat. Azonnal tálaljuk. Paradicsomsalsába és tejfölbe mártogatva a legfinomabb.

süti beállítások módosítása