Sajtgombóc - 10-12 db
Hozzávalók:
20-25 dkg reszelt sajt (többféle, pl.: trappista, edami, füstölt, parmezán)
3-4 evőkanál liszt
1 db tojás
oregano
só, bors
A sajtokat lereszeljük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és a tojást. Ezután alaposan összekeverjük, és a lisztet úgy adagoljuk, hogy a massza formázható legyen. Se túl száraz, se túl folyós, ragacsos. Ha száraz, de egy újabb tojás hozzáadásával túl folyós lenne, akkor 1-2 evőkanálnyi tejjel fel lehet javítani az állagát. A megformázott gombócokat forró olajban kisütjük.
Kukoricasalátával (csemege kukorica, kb. 2-3 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, só, bors, petrezselyem) fogyasztva főételnek is jó.