Dijoni burgonya – 3-4 adag, 500 kcal/adag
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2,5 dl tejszín
1,5 dl tej
2 evőkanál dijoni mustár
1 kis üveg kapribogyó
2 tojás sárgája
1 evőkanál ételízesítő
1 teáskanál szárított bazsalikom
zsemlemorzsa
1 evőkanál olaj vagy margarin
A burgonyát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A kapribogyót leszűrjük, de a levét ne öntsük ki. A tojás sárgáját az ételízesítővel kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kapribogyó levét, a mustárt és a bazsalikomot. Ezután hozzákeverjük a tejszínt és a tejet. Tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük. Egyenletesen elrendezzük a tálban a burgonyát, rászórjuk a kapribogyót, rálocsoljuk a tejszínes öntetet, és lefedjük alufóliával. Az előmelegített, forró sütőben 50 percig pároljuk. Végül az alufóliát leszedve megpirítjuk.