- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. április 07. - Antibaby

Dijoni burgonya – 3-4 adag, 500 kcal/adag

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

2,5 dl tejszín

1,5 dl tej

2 evőkanál dijoni mustár

1 kis üveg kapribogyó

2 tojás sárgája

1 evőkanál ételízesítő

1 teáskanál szárított bazsalikom

zsemlemorzsa

1 evőkanál olaj vagy margarin

 

A burgonyát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A kapribogyót leszűrjük, de a levét ne öntsük ki. A tojás sárgáját az ételízesítővel kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kapribogyó levét, a mustárt és a bazsalikomot. Ezután hozzákeverjük a tejszínt és a tejet. Tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük. Egyenletesen elrendezzük a tálban a burgonyát, rászórjuk a kapribogyót, rálocsoljuk a tejszínes öntetet, és lefedjük alufóliával. Az előmelegített, forró sütőben 50 percig pároljuk. Végül az alufóliát leszedve megpirítjuk.

süti beállítások módosítása