Olajbogyós, füstölt sajtos spagetti
Hozzávalók:
spagetti
hámozott paradicsom
magozott fekete olajbogyó (fél tasak)
kapribogyó
füstölt sajt (füstölt mozzarella)
olívaolaj
nagy gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
Nem túl forró olívaolajon megrottyantjuk az átpréselt fokhagymát, hozzáadjuk a szeletelt, hámozott paradicsomot. Ha nem konzerves változatot vásároltunk, akkor a paradicsomot néhány másodpercre forrástól lobogó vízbe tesszük, és mikor kivesszük, megszúrva egy kés hegyével, egyetlen mozdulattal le lehet rántani a héját. Kevergetve pürészerűre főzzük, közben beledobjuk az olíva- és kapribogyót, amelyeket előtte kicsit összevagdostunk. Sóval, borssal és petrezselyemmel fűszerezzük, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Ezután már nem kell tovább főzni.