Padlizsános parmigiana – 2 adag, 301 kcal/adag
Hozzávalók:
1 padlizsán
1 tojás
2 evőkanál víz
50 g liszt
fél teáskanál szárított oregánó
4 evőkanál olaj
100 g mozzarella sajt
40 g reszelt parmezán
1 l paradicsomszósz (nem ketchup és nem sűrített paradicsom)
Megtisztítjuk a padlizsánt. Ha a végeit levágjuk, nem kell mást tennünk, hogy ne legyen keserű ízű. 1 cm-es karikákra vágjuk. Mélytányérban elkeverjük a vizet a tojással, lapos tányéron pedig a lisztet az oregánóval. Nagy serpenyőben mérsékelt lángon 2 evőkanál olajat felforrósítunk. A padlizsánszeleteket először a tojásban, majd a lisztben forgatjuk meg, a felesleges lisztet lerázzuk, és annyi panírozott szeletet teszünk az olajba, ahány elfél egymás mellé. mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek. Kivesszük, és papírtörlőre helyezzük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, majd a többi padlizsánszeletet is ugyanígy megsütjük. Feldaraboljuk a mozzarellát. A serpenyőt kitöröljük konyhai papírtörlővel. Elrendezzük benne a padlizsánszeleteket, ha szükséges, tetőcserépszerűen. Megszórjuk parmezánnal, ráöntjük a paradicsomszószt és a mozzarellát. Lefedjük a serpenyőt, majd kis lángon még 5-7 percig pároljuk, amíg a sajt meg nem olvad. Azonnal tálaljuk.
Tipp: Aki nem fogyaszt tojást, az egyszerűen olajban vagy más növényi zsiradékban is kisütheti a padlizsánt.