Karfiol bundában – 1-2 személy részére
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
1 tojás sárgája
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1 dl tej
só, pirospaprika
(5 dkg reszelt sajt)
A karfiolt szedjük kis rózsákra, és mossuk meg sós vízben. Helyezzük őket úgy egy tűzálló tálba, hogy a virágrész befelé nézzen. Ezután öntsük le a tejjel, és letakarva 15 percig pároljuk mikroban. Közben keverjük össze a tejfölt, a lisztet és a tojássárgáját, kicsit sózzuk meg. A tejfölös masszát úgy gazdagíthatjuk, ha belekeverünk 5 dkg reszelt sajtot. A megpárolt karfiolról öntsük le a tejet és kenjük be a tejfölös masszával. Szórjuk be pirospaprikával, és fedél nélkül 5 percre tegyük vissza a mikroba. 3 perc pihentetés után fogyasztható.