Spagetti fokhagymás, mogyorós vajjal - 4 adag
Hozzávalók:
375 g spagetti
4-6 gerezd fokhagyma apróra vágva
60 g vaj
125 g megtisztított, durvára vágott mogyoró
125 ml tejszínhab
45 g reszelt parmezán sajt
só, bors
A spagettit kifőzzük. Közben a fokhagymát alacsony lángon addig pirítjuk, amíg illatos és enyhén arany színű lesz. Ekkor beleöntjük a mogyorót, és megforgatjuk a fokhagymás vajban. (Isteni az illata, élvezkedjünk!) Néhány kevergetés után lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejszínhabot. Félretesszük, és leszűrjük a spagettit, ha már jó az állaga. Összekeverjük a fokhagymás, mogyorós szósszal, majd a reszelt parmezánnal, és ízlés szerinti sóval, borssal. Azonnal tálaljuk.