Őzikehát süti
Hozzávalók:
½ kg apró darabokra tört háztartási keksz (de nem kekszpor, vagy darált keksz)
10 dkg kakaópor
1 evőkanál rum
1 egész kocka margarin
¼ kg cukor
3 dl víz
folpack
Egy edényben 3 dl
vizet a kakaóporral simára keverjük. Cukorral hintjük meg, s rezsón
főzzük, folyamatosan keverve, amíg nem kezd el rotyogni. Hideg vízbe
tesszük az edényt, hogy hamar lehűljön. Ha már alig langyos a massza,
beletehetjük a margarint, és alaposan elkeverjük, robotgép segítségével
könnyebb. Összeöntjük a keksszel, s alaposan összekeverjük. Folpack-ra
helyezünk egy hosszúkás kupacot a kekszes masszából, s szorosan
beletekerjük úgy, hogy lehetőleg ne maradjanak levegőbuborékok. A
végeken maradt folpack-ot a szalámi végéhez hasonlóan összecsomózzuk.
Hűtőszekrénybe tesszük, s egy-másfél nap múlva, vastagon szeletelve
tálaljuk. A fóliát csak közvetlenül a fogyasztás előtt kell lehúzni a
szeletekről, különben könnyen szétesik a sütemény. Nagyon finom.