Svédgombasaláta mikrohullámon - 4 adag
Egészen hasonló a februári gombasalátához, egyszerre nem érdemes őket megcsinálni.
Hozzávalók:
80 dkg csiperkegomba
1 nagy vöröshagyma
1 dl rostos paradicsomlé (pl. Happy Day dobozos ital)
16 dkg paradicsompüré (sűrített paradicsom)
0,5 dl fehérbor (vagy egy kevés fehérborecet)
0,3 dl olaj
petrezselyem
pirospaprika
3 db babérlevél
cukor
kakukkfű
majoranna
só, őrölt fekete bors
A hozzávalókat megtisztítjuk. A gombát kis cikkekre vágjuk, a hagymát és a petrezselymet külön-külön finomra gávjuk. Az olajat olyan tálba töltjük, ami bírja a mikrohullámú sütőt. A hagymát beleszórjuk, és lefedve, mikroban, maximális fokozaton 3 percig pároljuk. Behintjük fél kiskanálnyi pirospaprikával, és elkeverjük. Rátesszük a gombát, a paradicsomlevet, a fehérborral meglocsoljuk. Sóval, babérlevéllel, borssal, cukorral, morzsolt kakukkfűvel, petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük. Lefedve még mindig maximális teljesítménnyel 8 percig pároljuk a mikroban, közben kétszer megkeverjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve visszatesszük a mikroba, még mindig maximum teljesítménnyel, 2 percre. Fedél nélkül hűlni hagyjuk. Szobahőmérsékleten kihűlve fogyasztjuk.