Februári gombasaláta – 2 adag
Nem baj, hogy február már elmúlt, és sokára lesz újra, bármikor elkészíthető az alábbi saláta.
Hozzávalók:
30 dkg csiperkegomba (apró kalapú)
10 dkg paradicsomszósz, vagy igazi, paradicsomos ketchup (fontos, hogy ócska ketchuppal ne helyettesítsük!)
1 fej vöröshagyma
1/2 dl étolaj
fél citrom
2 db babérlevél
só, bors
porcukor
morzsolt kakkukfű
A gombát alaposan megmossuk, de nem húzzuk le a héját, mert az a legértékesebb része. A kalapokat és a szárakat cikkekre vágjuk. A finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük babérlevéllel, kakukkfűvel, szűrt citromlével. Mérsékelt tűzön pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsomszószt, sózzuk, egy kevés porcukorral meghintjük. Készre pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Hidegen, salátalevélre téve, kenyérrel fogyasztható.