Kelbimbó morzsában - 2-3 adag
Hozzávalók:
1/2 kg mirelit kelbimbó
2 pohár tejföl
2 db tojás
5-10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt (trappista)
1 evőkanál rétesliszt
só
curry
vegeta vagy virgin
vaj
A kelbimbót még fagyott állapotában sós vízbe tesszük, forrástól számított 10 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Amíg fő a kelbimbó, a két tojást felverjük, és a tejföllel valamint a liszttel csomómentesre keverjük, és fűszerezzük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, ráterítjük a kelbimbó felét, rászórjuk a morzsa felét, és ráöntjük a tejfölös masszának szintén a felét. Utána a maradék kelbimbót rátesszük, és ismét egy réteg morzsa, s egy réteg tejfölös massza kerül rá. Végül a reszelt sajt kerül a tetejére, és közepes lángon előmelegített sütőben (gázon 5-6-os fokozaton) kb. 30 percig sütjük. Szépen kidagad az edényből.
Tipp: A zsemlemorzsa mennyisége attól függ, milyen edényben sütjük ki. Az én kis méretű jénaim esetében elég 5 dkg morzsa, míg aki egy nagy tepsiben teríti szét az ételt, használhat 10 dkg-ot is.