Mustáros makarónisaláta – 3 adag, 295 kcal/adag
Hozzávalók:
15 dkg makaróni
1 közepes fej vöröshagyma
1 alma
2 dl kefir
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött fehér bors
ízlés szerint só és csipetnyi porcukor
A makarónit apróra törve a szokásos módon (sós, forrásban lévő vízben) kifőzzük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. Az almát megmosás után kicsumázzuk, s héjával együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és megsózzuk. A kefirt az olajjal, mustárral, sóval és borssal simára keverjük, majd csipetnyi porcukorral ízesítjük. Belekeverjük az almakockákat, a hagymát, és a levágott petrezselyemzöldet. A mártást, a már kihűlt makarónit és a sós hagymát alaposan összekeverjük. Befedve legalább 3 órán át hűtőben hagyjuk, ez alatt összeérnek az ízek. Tálalás előtt ismét átkeverjük, és hidegen fogyasztjuk.