- szerkesztés alatt -

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

2005. március 28. - Antibaby

Mustáros makarónisaláta – 3 adag, 295 kcal/adag

           

Hozzávalók:

15 dkg makaróni

1 közepes fej vöröshagyma

1 alma
2 dl kefir

3 evőkanál olaj

1 evőkanál mustár

1 evőkanál vágott petrezselyemzöld

1 mokkáskanál törött fehér bors

ízlés szerint só és csipetnyi porcukor

 

A makarónit apróra törve a szokásos módon (sós, forrásban lévő vízben) kifőzzük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. Az almát megmosás után kicsumázzuk, s héjával együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és megsózzuk. A kefirt az olajjal, mustárral, sóval és borssal simára keverjük, majd csipetnyi porcukorral ízesítjük. Belekeverjük az almakockákat, a hagymát, és a levágott petrezselyemzöldet. A mártást, a már kihűlt makarónit és a sós hagymát alaposan összekeverjük. Befedve legalább 3 órán át hűtőben hagyjuk, ez alatt összeérnek az ízek. Tálalás előtt ismét átkeverjük, és hidegen fogyasztjuk.

süti beállítások módosítása